tisdag 27 juli 2010

*inga ord*

Kan beskriva så arg, ledsen och panikslagen som jag kände mig i lördagskväll när jag hör att det storbrinner 50 meter ifrån där mina föräldrar bor, vårt hus, *hemma*. Så står man och skakar som ett löv [no pun intended] och försöker hålla sig uppdaterad genom alla möjliga webbsidor och söker efter bilder, väntar på nyheter.

Hade jag varit närmare än 3500 km hade jag nog inte varit så upprörd. Hade man varit där hade man varit lite lugnare och bara valt ut ett par saker att ta med sig om elden är stabil och stuckit iväg med katterna, liksom.
Men så här, tror man att allting kan hända. Precis allting. Och det är mycket värre. För att man kan inte göra någonting. Precis ingenting.

Som tur var så stabiliserades branden så småningom och släcktes eventuellt natten mot söndagen. De enda levande förlust var fiskarna och sköldpaddorna som man inte kunde rädda från djuraffären, trots - vad jag har förstått - modiga insatser från eslövsborna.

Så, det var det. Typ, nervsammanbrott.

Då ser jag att de säger att det kan ha varit anlagt. Då blir man lite sådär.
Så Bekräftar de att det var anlagt. Då känner man ilskan bubbla upp lagom tills ansiktet får en fin rödrosa färg. Som godis, säger vi.

Hur F-A-N kan männikor göra så? Alltså, alla vet nog hur jag känner såsom de flesta mot folk som eldar "för skojs skull" för att det är även ett oroande problem i Portugal och då har jag en väldigt klar bild om vad jag tycker och anser om sådant.
Och hur F-A-N kan SKITUNGAR göra så?! Det gör mig ännu mer irriterad!!
Jag hoppas hoppas hoppas att de lär sig en ordentlig läxa, att de aldrig vågar ens titta på en tändare igen. Jag vill ge dem en hjärntvättssession à la Stanley Kubrick och tvinga dem att sova i en bastu i flera veckor.
Jag hoppas de i alla fall lär sig en läxa tills de försöker göra det igen...Jag hade gärna hjälpt till.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1186836/Unga-tros-ha-tant-pa.html

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100726/ESLOV/707269921/1057/*/tonaringar-soks-av-polisen-efter-branden


Grrr :(

/CAT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Anpassad sökning