fredag 16 april 2010

Quite bored indeedJag har inget särskilt att berätta idag, men vill ändå säga hej. ^^
Klassmiddagen var väl ok, inte särskilt givande om jag ska vara ärlig, hade faktiskt en trevligare stund när jag satt själv i en uteservering i Chiado, läste en bok och tittade på turister/lyssnade på gatumusikanterna än på själva middagen.

Idag har jag pluggat och påbörjat på min paleografi hemtenta, som jag planerar göra nästan klart imorgon och har varit ganska uttråkad, tror jag tvättade och städade det mesta här i lägenheten, inkl fönster och ugn. Vände till och med på min madrass lol trots att det inte är en sådan 2-säsongers madrass. :P

Spanjorskerna har gäster (vad ovanligt) och jag har inget emot Lady Gaga, tvärtom, jag gillar faktiskt Lady Gaga, hon är en intressant artist och låtarna likaså. Men att höra hennes album för nu, 6:e gången i ett non-stop loop kan vara lite tröttsamt.

Lika tröttsamt är att lyssna på spanska. Inget emot att vi ska ha gäster och besökare här hemma, vi gillar alla att träffa nya människor och lära oss något nytt. Men vi har fyra rum här i lägenheten och ett badrum. Somliga av oss går även i skolan (sarkasm, aight) men vi är alltid minst 6 pers. Husvärden går ibland här i gatan och kollar (creep warning indeed) och påstår att vi har fler folk som bor här hemma för att räkningarna är högre än vad han anser vara "normalt och rimligt för 4 tjejer". Vi har självklart sagt emot, för att det är inte sant och han har dessutom ingen åsikt som helst, eller rättighet till det, att ge om hur mycket han anser vara "rimligt" att använda enligt våra behov. Tycker han att det är dyrt, är det hans eget fel att det står att vi har oflexibla och konkreta summor att betala varje månad. That´s life dude. Och vi tar åt oss lite mer, för att han är en pengaslukande yuppie utan vidare skrupler eller respekt.
Å andra sidan, jag och Susi har alltmer börjat i hemlighet önskat att han nästan ser att spanjorskerna faktiskt alltid här folk här hemma, för att det börjar bli lite obekvämt.

Men de flyttar ändå ut om ett par veckor, så...Vi ska väl inte skapa dålig stämning när det ändå löser sig till slut :P

Paciência é uma virtude.

Och det var allt jag hade o säga idag :P

/CAT

4 kommentarer:

Neoiti sa...

gostava de experimentar essa explanada xD. entao e depois no verao, vais para outro apartamento que tinhas visto ou pra casa da tia?

Annwyn sa...

Oh, sentei-me na esplanada da Brasileira q é a mais movimentada (e onde só bebo mesmo um copinho d´água).

Eu comeco a trabalhar ás 7 da manhã...Para estar em Alcantâra a essas horas tinha que sair de Tires tipo ás 4 (o que tmb é dificil dado q n vao autocarros tipo entre as 22 e as 7 praí) e n estou em condicoes nem d comprar nem d alugar carro :P Vejamos como se resolve, mas tou a procura d quartos na zona, encontrei um mt bom, tou só a xpera de resposta :)

Neoiti sa...

porcaria tinha tado aqui a escrever e quando ia a clicar apareceu-me um anuncio a frente e foi pra outra pagina e o texto apagou-se todo -.-. anyway, escrevi explanada, que fail. e pois, eu calculei que fosse melhor teres um apartamento perto, ate porque tu viste um nessa zona acho eu, que parecia bom. xD

Annwyn sa...

Na mesma rua :D

*lifts eyebrows repeatedly*

Skicka en kommentar

 
Anpassad sökning