onsdag 3 mars 2010

Paleograferar

Hey ho!

Här sitter jag idag, ingen skola (wohoo!) men mycket läxor!
Här får ni ett litet smakprov på vad som underhåller mig idag:


och


Spännande va?
Ett stort j-a huvudvärk är det också! But I like it! Det är två jättespännande brev från den portugisiska kungen, daterade till 1300-talet (enligt den julianska kalendern) men jag dör för att det finns varken böcker eller något på internet som kan hjälpa mig att tyda det...Men det är i alla fall überroligt att göra detta, jag kan verkligen tänka mig att göra sånt för resten av mitt liv :D

For me, this is awesomeness in its purest form.

Jag har annars inget nytt att berätta, förutom att det har slutat regna - wohoo! - och att solen nu skiner gloriöst (ja, jag gillar att använda konstiga ord - och ibland hitta på nya) över taken i Lissabon :))

De två spanjorskerna jag bor med har precis kommit hem och som traditionen lyder, har vi ingen el. De förstår inte konceptet av att ha en elpanel med begränsad kapacitet och därför fattar inte när jag och österrikiskan gång på gång säger att de måste sänka sina värmelement annars förlorar vi strömmen. Men icke...Så ja. Österrikiskan är så trött på dem (för de är otrevliga också) och säger hela tiden "bara en månad till..bara en månad till.." lol :P Jag tror hon inte riktigt kunde förutse detta när hon kom till Portugal.
Ibland inget vatten, elen bara under dagen, lägenheterna är, som Johan Glans så graciöst uttryckte det, "kalla som ett isbjörns rövhål", etc etc. Synd om henne. :P

Nu ska jag fortsätta kämpa med mina Dom Dinis brev, så återkommer jag om något roligt händer. =))

Kram!

/CAT

3 kommentarer:

Neoiti sa...

D. Dinis *.* e a letra é tao gira (parece a minha xD (right) )

Annwyn sa...

I knoooooow!!! mas infelizmente nao consigo passar do "El Rey Dom Dinis pela graça de D's" (Deus não se escrevia por extenso, usava-se abreviatura) e depois o resto estou basicamente a adivinhar -.-"

Mas amanhã vou-me encontrar com uns colegas de turma e tentar fazer em conjunto =)

Annwyn sa...

Se quiseres, dá para veres essa frase na 1a imagem, no meio a seguir ao parágrafo =) E se quiseres tentar ler, posso tirar um foto melhorzinha e enviar-te, se quiseres isto é. =)

Skicka en kommentar

 
Anpassad sökning